Varning för virus och malware i WordPress plugin! Sajter hackade

Ännu en gång har ett plugin (tilläggsprogram) till det populära CMS:et (innehållshanteringssystemet) WordPress drabbats av hack.

Det handlar om så kallade ”Zero-Day” virus som sprids med hjälp av dåligt uppdaterade WordPress plugins. Hackare utnyttjar säkerhetshål i tilläggsprogrammen.

Under senaste veckorna har flertalet plugins blivit hackade och nu senast är det ”Yellow Pencil” som varit en väg in för hackare. Har du Yellow Pencil installerat på din hemsida, rekommenderas du omedelbart att avinstallera det.

För att läsa mer om den senaste attacken och få reda på vad som behöver göras, besök gärna denna länk

 

Vi har själva kunder som drabbats, men tack vare att de flesta av de drabbade kört med vår uppdaterings- och säkerhetstjänst har det gått bra. Även i de fall där kunder varit utan tjänsten har vi lyckats städa undan virus och malware samt ökat upp säkerheten.

Tänk på att hålla din hemsida uppdaterad så att du inte gör det lätt för hackare! Hör av er om ni blivit drabbade eller vill stärka upp ert försvar mot liknande attacker.

 

Timi Lindeman

70-talist som överlevde tiden före mobiltelefoner och internet och som sedan 2010 jobbat med webbutveckling, SEO och digital marknadsföring. Offline en storslukare av fotboll, musik och böcker. Kontakta mig gärna på timi (at) websolution.se.

Lämna en kommentar