Har ditt företag en mobilanpassad hemsida?

Mobiltelefon, surfplatta eller dator? Dagens internetanvändare hoppar mellan olika tekniska prylar. De förväntar sig att hemsidan fungerar oavsett vilken enhet de använder för att ta del av företagets information.

Vi konsumerar internet i allt större omfattning, vi gör det via mobiltelefonen, surfplattan och datorn.  Våra mobiler är alltid nära, sällan längre än en armslängd bort. Vi surfar överallt, i bussen, på fiket, i sängen…

Mer och mer av vårt internetanvändande sker via telefonen. Det är inte ovanligt att 60-70% av dina besökare surfar in på ditt företags hemsida via mobilen.

Det här ställer höga krav på ditt företags hemsida. Den ska vara mobilanpassad så att text, bild och design anpassar sig efter den mindre skärmen. Besökaren ska inte behöva ha förstoringsglas för att läsa det du ägnat mycket tid på att skriva och det är viktigt att sidan laddar fort om du vill att besökarna stannar på din hemsida.

En mobilanpassad hemsida ökar tillgängligheten och chansen till fler kontakter och avslut

En modern webblösning anpassar sig efter besökarens utrustning. Tekniken kallas för ”responsiv-” eller ”följsam” webb. Denna teknik ökar tillgängligheten och fungerar för de allra flesta. En modern och mobilanpassad hemsida ökar chansen till fler kontakter eller avslut vilket i sin tur ökar chanserna till ännu fler kontakter och avslut.

  • Öka tillgängligheten
  • Få besökaren att stanna längre
  • Gör fler affärer via hemsidan

Websolution bygger alltid sajter med modern teknologi och responsiv design.

Vi har inte tid att vänta på att en hemsida laddar

Vi förväntar oss att hemsidor ska laddas upp fort på alla enheter – dator, surfplatta eller mobil. Till datorn hemma eller på jobbet har vi ofta snabb uppkoppling via kabel eller wifi, men uppkopplingshastigheten på våra mobiler kan variera kraftigt beroende på var du befinner dig och i viss mån vilken telefon du har. Detta påverkar tiden det tar att ladda ner en hemsida.

Visste du att 40% av besökarna lämnar din hemsida om det tar mer än 3 sekunder att ladda upp?

Med andra ord kan man säga att det är superviktigt att en mobilanpassad hemsida är en som laddar fort.

Vill du veta hur man snabbar upp hemsidan? Läs våra tips om hur du får en snabbare hemsida.

Inte nöjd med testet?

Websolution hjälper dig bygga en modern, snabb och mobilanpassad hemsida

Timi Lindeman

70-talist som överlevde tiden före mobiltelefoner och internet och som sedan 2010 jobbat med webbutveckling, SEO och digital marknadsföring. Offline en storslukare av fotboll, musik och böcker. Kontakta mig gärna på timi (at) websolution.se.

Lämna en kommentar